Het lenen van 1000 euro

Gaat je auto ineens stuk, heb je plots hoge ziektekosten of een noodsituatie in huis? Dat kost nogal wat in veel gevallen. Gelukkig is het mogelijk om snel 1000 euro te lenen. Dit heet een minilening. Ook met een uitkering is het mogelijk om 1000 euro te lenen. Hierbij loop je wel het risico dat je het niet terug kunt betalen dus met een krap budget is het aangeraden om goed na te gaan of het haalbaar is om het bedrag binnen de looptijd terug te betalen. Vaak staat de 1000 euro al binnen enkele uren op je rekening. Het is echter goedkoper zonder spoedsituatie. Als je kiest voor de optie binnen enkele dagen dan bespaar je vaak op administratiekosten.

 

Wat je nodig hebt voor het lenen

Voor het lenen van 1000 euro heb je wat meer opties dan bij een kleinere minilening. Dat komt omdat veel kredietverstrekkers pas vanaf wat grotere bedragen zoals 1000 euro beginnen met lenen. De meeste aanbieders voeren een BKR check uit. Er zijn echter wel kredietverstrekkers die 1000 euro lenen met een negatieve BKR notatie. Als je dit hebt kun je dus toch nog ergens terecht. Hier komt wel een garantstelling en een loonstrook met voorwaarden bij kijken meestal. Echter is dit bij bijna elke kredietverstrekker het geval. Is er een negatieve BKR notatie dan is het verstandig om te bedenken of het bedrag binnen de afgesproken termijn kan worden betaald om schulden te voorkomen. Het is in elk geval belangrijk dat er aan de eisen van de kredietverstrekker kan worden voldaan, de rest is eigen verantwoordelijkheid als de kredietverstrekker eenmaal akkoord heeft gegeven.

 

Let op de complete kosten

Om 1000 euro te lenen vergelijk je meestal eerst alle kredietverstrekkers die 1000 euro lenen. De rentetarieven wisselen namelijk per kredietverstrekker en de rente bepaald mede de kosten van de lening, voor een erg groot deel zelfs. De overige kosten worden bepaald door administratiekosten bijvoorbeeld. Deze verschillen ook per kredietverstrekker. Het aanvragen van een lening kan gewoon via de website van de gekozen kredietverstrekker en hier vind je meteen een duidelijk overzicht met de totale kosten uiteindelijk inclusief rente en extra kosten. Het is ook duidelijk binnen welke termijn dit betaalt moet worden.