Minilening aanbieders van 2017

Een minilening is zoals het woord al zegt een kleine lening. Het gaat vaak om het lenen van bedragen tussen de 100 en maximaal 1500 euro. Het gemiddelde bedrag is 800 euro. Dat komt omdat dit net teveel is voor veel mensen om zomaar achter de hand te hebben maar wel het bedrag is dat vaak nodig is in noodsituaties. Denk aan een kapotte auto of wasmachine of onverwachte ziektekosten en andere rekeningen. Dan is een minilening ideaal. Het kostenpercentage is vaak 20 tot 30%. Aanbieders zoals Saldodipje en Ferratum vragen extra kosten voor garantstelling. Anderen vragen weer extra kosten voor snel lenen of voor het risicoprofiel. De extra kosten voor garantstelling worden weer niet geteld als je zelf iemand garant kan stellen. Je moet dan iemand bereid vinden om dat te willen doen die aan de eisen voldoet.

 

Bekende aanbieders

Er zijn een aantal bekende minilening aanbieders. Een daarvan is KredietSpotter, dit is een populaire aanbieder. Echter lenen zij pas geld vanaf 2500 euro dus dat is aan de hoge kant voor een minilening. Ferratum biedt daarentegen wel een echte mini lening aan. Zij bieden er een aan vanaf 100 euro tot 1500 euro. Afhankelijk van het leen bedrag kies je uit 15, 30, 45 of 62 dagen looptijd. Dit is een snelle kredietverstrekker, na de goedkeuring staat het geld binnen 24 uur op de rekening. Saldodipje biedt een minilening aan vanaf 600 euro tot 1500 euro. De looptijd bij Saldodipje is altijd 62 dagen. De rente is 13,99%. Bij een bedrag van 600 euro betaal je in totaal 609,61 euro.

 

Krimp aantal aanbieders

Het aantal aanbieders is tegenwoordig steeds kleiner. Veel aanbieders zijn niet meer officieel in Nederland geregistreerd. Om de wet te omzeilen, bijvoorbeeld de wet op maximaal 14% rente, vestigen veel aanbieders zich in het buitenland. Dit is nog steeds strafbaar, echter zijn ze zo veel lastiger te stoppen. Vandaar dat er nog maar weinig aanbieders in Nederland zitten. De aanbieders die er zijn voldoen in elk geval wel aan de voorwaarden maar zij zullen ook zoveel mogelijk winst eruit proberen te halen door de hoogst mogelijke kosten te vragen. Dit kun je van tevoren zien zodat je precies weet hoeveel de lening jou gaat kosten.