Snel een minilening aanvragen

Een minilening vraag je snel en makkelijk aan. Het kan iedereen wel eens overkomen dat er plots extra geld nodig is. De wasmachine kan ineens stuk gaan, een onverwacht dure APK keuring van de auto of plots een stuk onderdeel. Dat zijn toch wel essentiële dingen in het leven die je eigenlijk niet kunt missen. Vooral als het gaat om de auto en je naar het werk moet. Het gaat dan om relatief kleine bedragen maar voor velen is het veel geld om ineens op te brengen als daar geen rekening mee is gehouden. Tegenwoordig zijn er kredietverstrekkers en banken die het mogelijk maken om snel een minikrediet ofwel een relatief klein bedrag aan je kunnen lenen.

 

Voorwaarden minilening

In veel gevallen komen er speciale voorwaarden bij kijken. Je hebt bij voor veel minileningen een positieve BKR toetsing nodig. Dat betekent dat er wordt gecontroleerd bij het BKR of je eerdere leningen netjes hebt afbetaald of dat er problemen waren of nog schulden zijn op dit moment. Een enkele kredietverstrekker kijkt hier niet naar. Je hebt voor veel leningen ook een loonstrook nodig. Per maand moet je vaak minimaal 1000 euro verdienen om een minilening aan te kunnen vragen en dat moet je kunnen bewijzen.

 

Hoe de aanvraag werkt

De aanvraag voor een minilening vindt veelal online plaats. Je kunt dus zelf een aanbieder naar keuze uitzoeken en helemaal zelf online de aanvraag indienen. Je geeft het gewenste leenbedrag aan en indien mogelijk een terugbetaal termijn naar keuze. Elke aanbieder heeft zijn eigen opties voor een minimum en maximum minilening bedrag en het is per aanbieder ook anders wat de betaal termijn is, soms kun je kiezen en soms staat het vast. Daarna vul je jouw gegevens in inclusief bankgegevens. Indien nodig vul je gegevens over je loonstrook in. Je dient ook documenten online te hebben zoals je ID en loonstrook om deze te kunnen uploaden. De kredietverstrekker kan dat zo inzien. Binnen 20 minuten heb je jouw aanvraag al ingediend. Een aanbieder als Ferratum streeft ernaar het bedrag binnen 24 uur te kunnen uitkeren als het tussen de 100 en 800 euro ligt. Andere aanbieders hebben hier meerdere dagen voor nodig. Jij kunt dus de aanvraag snel regelen en daarna is de rest aan de bank of kredietverstrekker.