Maak kennis met Cashper

Maak kennis met Cashper

Cashper is een van de bekendste minilening aanbieders van Nederland. Het minimale bedrag dat je hier kunt lenen is 50 euro en het maximale bedrag is 1000 euro. Bij een klein bedrag is de looptijd 15 of 30 dagen, bij een bedrag groter dan 250 euro is de looptijd 30 dagen. De rentevergoeding is niet zo hoog bij Cashper, bij een lening van 1000 euro betaal je 10,75 euro extra aan rente. Op de website van Cashper kies je zelf een minilening. Daarbij kies je het gewenste leen bedrag en selecteer je de looptijd van de lening.

 

Hoe werkt lenen bij Cashper

Cashper heeft goede regels opgesteld om te voorkomen dat niet op tijd wordt terug betaald. Er worden voldoende herinneringen opgestuurd. Het kan dan ook negatief zijn voor de kredietwaardigheid van de klant, dat is vooral nadelig als je de minilening gebruikt om nog lopende schulden af te betalen ergens anders. Dat kan ertoe leiden dat je de leningen niet terug kunt betalen. Het lenen werkt dus alleen als je zeker bent dat je het terug kunt betalen binnen de afgesproken termijn. Cashper hanteert ook een JKP. De JKP is het jaarlijkse kosten percentage. Je betaalt namelijk maandelijks rente over geleend geld, een vergoeding voor de geld verlener. Hier kunnen nog andere kosten bijkomen die aan de bank moeten worden betaald. Het complete kostenplaatje dat je per jaar betaalt voor het lenen van geld wordt uitgedrukt in het jaarlijks kosten percentage. Het jaarlijks kosten percentage van Cashper is 13,9%. Een voorbeeldsom is dat er 300 euro geleend wordt voor een periode van 30 dagen. De extra kosten zijn dan 13,9% van 300 euro ofwel 41,70 op jaarbasis. Op maandbasis is dit 3,23. Het bedrag dat moet worden terugbetaald binnen de 30 dagen is dan 303,23 euro. Bij Cashper kun je terugbetalen via iDeal.

De voorwaarden zijn dat je minimaal 21 jaar bent, woonachtig bent in Nederland en een netto maand inkomen verdient van 900 euro of meer. Cashper beantwoordt altijd alle vragen zodat je precies weet waar je aan toe bent en alle twijfels weggenomen zijn.