Geld lenen bij Findio

Findio is er voor iedereen die geld wilt lenen. De lening sluit je zelf makkelijk online af. Het gehele aanvraagproces loopt digitaal. Findio heeft al 90 jaar ervaring binnen de holding waar het deel van uitmaakt. De digitalisering is het gevolg van de innovatiekracht en de jarenlange ervaring van Findio. Het is dan ook een van de grootste financiële instellingen over de hele wereld. Op de website kun je makkelijk de lening berekenen. Het rentetarief begint bij 4,5% en loopt op tot zo’n 6,6%, dit is geheel afhankelijk van de hoogte van het leen bedrag en de maandtermijnen waarin je gaat terugbetalen. Dit kan je zelf kiezen. Je selecteert eerst het te lenen bedrag en vervolgens hoeveel je per maand maximaal wilt terug betalen.

 

Persoonlijke lening versus doorlopend krediet

Findio vergelijkt voor jou de totale kosten van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet. Een persoonlijke lening heeft een vast rentebedrag en een vaste looptijd. Tijdens die looptijd los je boetevrij het geleende bedrag af. Een doorlopend krediet heeft een variabele rente en variabele looptijd. Je neemt zelf flexibel geld op dus wanneer het jou uitkomt. Doorlopend krediet werkt ook met boetevrij aflossen. Na het aanvragen ontvang je binnen 30 minuten tijd een aanbod. Ga je hiermee akkoord dan ontvang je binnen 3 werkdagen het geld op je rekening.

 

Opties van Findio

Findio biedt ook de optie om over te stappen met je lening. Je selecteert dan je bank of kredietgever en dan kun je nog extra opties selecteren zoals het leenbedrag verhogen. Er wordt precies uitgerekend weer hoeveel je per maand terug betaald en wat het totaalbedrag wordt. Je kunt van tevoren om een indicatie vragen over hoeveel geld je maximaal kunt lenen. Dit wordt geschat aan de hand van je huidige woonsituatie, je netto-inkomen en je maandelijkse huur of hypotheekbedrag. Je vult ook zelf in hoeveel je van plan bent te lenen en hoe je het terug wilt betalen. Aan de hand hiervan adviseert Findio wat verantwoord is en wat er mogelijk is. Zo wordt je zelf ook behoed voor risico’s en geldproblemen. Bovendien geeft Findio over elk leendoel informatie en adviezen.