Het lenen van kleine bedragen, zoals 200 euro

Aan het lenen van grote bedragen zitten vaak meerdere nadelen. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld maar een gedeelte van het bedrag ook daadwerkelijk nodig hebt, maar noodgedwongen een groter bedrag moet lenen. Dit betekent dus dat je er langer over doet om het bedrag terug te betalen en extra geld op de rekening nodigt altijd uit tot extra geld uitgeven. Het kan zijn dat je eigenlijk maar 200 euro zou willen lenen, maar uiteindelijk vast zou komen te zitten aan een lening van meer dan 1000 euro, met de daarbij behorende hoge rentes.

Lenen van kleinere bedragen

Je kunt er in dit soort gevallen echter voor kiezen om een lening voor een kleiner bedrag te nemen. Dit wordt ook wel een minilening genoemd. Hiermee kan je bijvoorbeeld die broodnodige reparatie aan je auto laten uitvoeren, de noodzakelijke nieuwe schoenen aanschaffen of een meer dringende lening voldoen. Dit soort leningen zijn vooral ideaal als je eigenlijk maar een redelijk klein bedrag voor een korte periode dient te hebben en dit zo snel mogelijk op je rekening wilt hebben. Vaak zijn minileningen al binnen een werkdag te ontvangen. Op deze manier kan je snel je oorspronkelijke probleem oplossen en zit je nooit op een vervelend moment zonder geld. Bovendien ben je ook snel weer van je lening af en hoef je dus niet over een langere termijn financieel te plannen voor de afgesloten lening. En het zorgt ervoor dat je niet onverhoopt meer geld uitgeeft dan je van plan was.

Hoe gaat het lenen in zijn werk?

Als je bijvoorbeeld 200 euro wilt lenen, kan je dit vaak al dezelfde dag op je rekening gestort krijgen. Er wordt niet gekeken naar een BKR registratie en je hoeft vaak ook geen documenten af te geven waarbij je kredietwaardigheid op de proef gesteld kan worden. Er kan wel gevraagd worden om een garantsteller, of iemand die borg staat voor het bedrag. Dit kan echter ook vaak intern bij het leenbedrijf geregeld worden. Bedragen dienen vaak binnen een periode van vier tot zes weken terug betaald te worden, alhoewel hier ook langere termijnen voor te krijgen zijn. Daarbij betaal je dan wat meer rente.