Lenen en het BKR

BKR staat voor Bureau Krediet Registratie. Deze registreert kredieten. Dat kan een persoonlijke lening zijn of een afbetalingsregeling, verder registreert het BKR betalingsachterstanden van leningen. Tegenwoordig maken we allemaal wel eens gebruik van een betalingsregeling zoals iets op krediet kopen of geld lenen. Dit is heel handig bij het doen van grote aankopen. Elke kredietverstrekker moet in principe een lening aanmelden bij het BKR. Echter kan het zo zijn dat u dit liever niet heeft.

Opties buiten het BKR om

Er zijn een paar opties om geld te lenen zonder BKR. Voor particulieren zijn er een paar mogelijkheden, soms zelfs via de gemeente voor het oplossen van schulden. Denk ook aan een sociale bank. Zij lenen geld aan mensen die het gebruiken om schulden af te lossen. De kans dat zij door de BKR heen komen is namelijk kleiner gezien ze er dan al financieel minder goed voor staan. Dan is het fijn dat er opties zijn om geld te lenen zonder de BKR. Er is ook de mogelijkheid om snel geld te lenen bij minilening aanbieders. Dat is voor velen de beste opties, niet iedereen komt weer in aanmerking voor de sociale bank of geld lenen via de gemeente namelijk. De minilening is wel voor iedereen geschikt.

Aandachtspunten rondom een minilening zonder BKR

Veel minileningen worden afgesloten vanaf 100 euro. De hoogte van de lening is meestal niet erg hoog, echter is dit logisch gezien de minilening er is voor mensen die kort en snel geld willen lenen. Over de minilening wordt veelal 20 tot 30% extra kosten en rente gevraagd, dat is voor zowel de rente als garantstelling. De minilening zonder BKR is dan ook geschikt voor het snel maar ook kort lenen van het bedrag. De rentekosten lopen anders erg hoog op. Dat zorgt er tevens voor dat het vooral geschikt is voor personen zonder schulden, die er financieel gezond voor staan. Het grootste voordeel is nog wel dat geld dezelfde dag nog geleend kan worden, zonder wachttijd. Het is heel snel geregeld en is zeer geschikt voor een kleine noodsituatie dus die rente hoeft geen nadeel te zijn als er de volgende dag al afgelost kan worden.