Lenen zonder loonstrook

Een minilening is aan te vragen zonder loonstrook. Je kunt in een spoedsituatie komen te zitten en even geen geld ter beschikking hebben om het op te lossen. Wellicht heb je op dit moment geen werk maar heb je de volgende maand wel voldoende inkomen om een kleine lening af te betalen. Echter kan je geen loonstrook laten zien om de kredietverstrekker zekerheid te bieden. Gelukkig is dit niet altijd nodig. Dat is handig in vooral noodsituaties. Het gaat dan veelal om een klein bedrag dat je snel terug betaalt. Je wilt het zelf natuurlijk ook zo snel mogelijk geregeld hebben voor je schulden opbouwt.

 

Risico’s voor de kredietverstrekker

Echter ben je een groter risico voor de kredietverstrekker als jij geen loonstrook kunt laten zien. Ze kunnen immers nergens vanaf lezen dat je in staat bent om het geleende bedrag terug te kunnen betalen op korte termijn. Om dit risico te verkleinen en het lenen zonder loonstrookje mogelijk te maken kiezen sommige banken of kredietverstrekkers ervoor om de prijzen op een lening te verhogen. Dat kan dus meer rente betekenen waardoor je meer geld kwijt bent. Dat kan zelfs betekenen dat een minilening met loonstrook goedkoper is dan een minilening zonder loonstrook. Dat is hetzelfde als het lenen zonder BKR registratie, dat is ook duurder dan lenen met een BKR registratie. De wetenschap dat er een positieve BKR registratie en een stabiel loon binnenkomt bij jou bieden de bank eenmaal zekerheid. De meeste banken en kredietverstrekkers zorgen toch voor zekerheid door te vragen om iemand die garant kan staan. Dat kan een vriend of familielid zijn. Dit verkleint het risico natuurlijk ook.

 

Gevolgen minilening

De minilening zonder loonstrook werkt in veel gevallen hetzelfde als een minilening met loonstrook. In sommige gevallen zijn de kosten voor een minilening gelijk in gevallen zowel met als zonder loonstrook. Dit verschilt echt per bank of kredietverstrekker. Indien je geen loonstrook kunt laten zien is het wel heel belangrijk om te bedenken of het wel terug te betalen is. De boetes voor te laat aflossen zijn behoorlijk hoog en dit kan flink wat gevolgen hebben. Het is verstandig om goed na te denken over eventuele problemen en oplossingen zodat je overal op voorbereid bent.